Korg Kronos-88 Model 2015 Synthesizer Workstation

Dit product is uit assortiment

Meer informatie

Korg Kronos-88 Model 2015 Synthesizer Workstation

Met de 2015 editie van de reeds befaamde Korg Kronos zet de Japanse fabrikant de lat hoger dan ooit tevoren. Dit is hét ultieme 88-toetsen workstation dat zo propvol is met professionele klanken en functies dat je jezelf zal afvragen of je nog wel andere instrumenten nodig hebt!


 


De Korg Kronos 88 Model 2015 zet de traditie van de Kronos X voort en biedt ruimte aan maar liefst 9 onafhankelijke sound engines! In totaal beschikt de nieuwe Kronos 88 over 21 GB! aan golfvormen waardoor jhe direct out-of-the-box een gigantisch arsenaal aan klanken hebt waarmee je geen enkele muziekstijl uit te weg hoeft te gaan. Daarnaast is de 2015 editie van de kronos 88 uitgerust met nog eens 62 GB aan geheugenruimte waar je zelf samples in kan opslaan of voor andere downloadbare Kronos Libraries. Korg koos voor de 88-toetsen versie voor het Real Weighted Hammer Action 3 klavier, waarmee de bespeelbaarheid op hetzelfde nieveau ligt als dat van een akoestische vleugel!


 


De klank van de Korg Kronos 88 model 2015 is zo rijk en dynamisch dat deze in elke mix tot zijn recht zal komen. Hier laten de 9 sound engines zich gelden. Zo gebruikt Korg in deze Kronos 88 model 2015 bijvoorbeeld SGX-2 voor de akoestische piano (vleugel) klanken. Deze sound engine weet zeer gedetailleerd de akoestische eigenschappen van het echte instrument na te bootsen inclusief de nuances die ontstaan bij zachte en harde aanslag, maar ook het mee resoneren van andere snaren en het pedaalgedrag van een akoestische vleugel. EP-1 is de sound engine waarmee Korg klassiekers als Rhodes, Wurlitzer en Clavinet nabootst. Nog nooit waren deze instrumenten zo dynamisch te bespelen. Daarnaast zijn er verschillende engines aan boord voor bijvoorbeeld toonwielorgel, sampling, analog-modeling, FM-synthese en physical-modeling.


 


Naast dit enorme aanbod aan klanken biedt deze editie van de Korg Kronos 88 een enorme hoeveelheid aan klankbewerkingsmogelijkheden, opname- en begeleidingsfuncties. Zo kan je in deze Kronos tot 16 effecten gelijktijdig gebruiken (12 voor klanken, 2 send/returns en 2 Master). Om jou de ultieme inspiratie te bezorgen is deze editie van de Kronos ook uitgerust met de befaamde KARMA processor. Deze werd in 2002 voor het eerst toegepast in de gelijknamige synthesizer van Korg en vandaag de dag is deze techniek verfijnd tot in te puntjes. KARMA-Technologie zorgt voor eindeloos inspirerende en "levende" drum patterns, keyphrases en backing-tracks die jouw muziek volgt waar jij gaan wilt. Daarnaast is ern een meer traditionele maar minstens zo professionele 16 sporen sequencer en kan deze Kronos zelfs 16 sporen audio opnemen!


 


Eigenschappen


 


- 88 (RH3) gewogen toetsen, aanslaggevoelig en met aftertouch


- 21 GB aan golfvormen en 62 GB aan geheugenruimte voor Downloadbare-0 of eigen Samples


- 9 separate sound engines:


SGX-2 Premium Piano


EP-1 Electric MDS piano


CX-3 Tonewheel Organ


HD-1 High Definition Synthesizer PCM


MS-20EX Analog modeling (uit de Legacy Analog Collection)


PolysixEX Analog modeling (uit de Legacy Analog Collection)


AL-1High-fidelity analog modeling


MOD-7 VPM/FM synthese


STR-1 Physical modelling


- Uitgebreide 16-voudige effectengenerator (12x voice, 2x send/return, 2x master)


- Uitgebreide sequencer met 16 MIDI sporen en 16 Audio sporen


- Informatief multicolor touchscreen met een resolutie van 800x600 pixels


- Joystick (pitchbend & modulatie) en ribbon controller


- Aansluitingen, o.a. MIDI in/out/thru, Line out (4 x 1/4" TRS Jack), Line in (2 x 1/4" TRS Jack), SP/DIF, USB